Δίκη «Norman Atlantic»: φυλάκιση στους υπεύθυνους της ΑΝΕΚ

Δίκη «Norman Atlantic»: 16 έτη φυλάκιση στους υπεύθυνους της ΑΝΕΚ
Τι δήλωσε στο newsbreak.gr ο συνήγορος πολιτικής αγωγής συγγενών θυμάτων και επιβαινόντων στο Norman Atlantic, Σπύρος Βλάσσης.

Ένοχους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τους υπεύθυνους της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΑΝΕΚ για την φωτιά στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic που στοίχισε τη ζωή σε 30 ανθρώπους στις 28 Δεκεμβρίου 2014 στην Αδριατική.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής συγγενών θυμάτων και επιβαινόντων στο Norman Atlantic, Σπύρος Βλάσσης δήλωσε στο newsbreak.gr:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την καταδίκη των υπευθύνων της ΑΝΕΚ οι οποίοι σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου φέρουν πλήρη ευθύνη για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών.

Όπως είχαμε πει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δυστυχώς από απόψεως ποινικού κολασμού, οι κατηγορούμενοι βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Στα πλαίσια λοιπόν του νόμου η δικαστική απόφαση είναι απολύτως ορθή τόσο ως προς τις καταδίκες αλλά και όσο ως προς τις αθωώσεις των απλών μελών του πληρώματος.

Η καταδίκη των υπευθύνων δεν μπορεί να αποκαταστήσει την απώλεια της ανθρώπινης ζωής ούτε μπορεί να επουλώσει τις πληγές των συγγενών. Όμως είναι μια ηθική ικανοποίηση το γεγονός ότι μετά από έξι ολόκληρα χρόνια αποδόθηκαν οι ευθύνες στους πραγματικούς υπαιτίους».

Διαβάστε περισσότερα

Left Menu Icon