Ελεύθερος o Απόστολος Λεούσης που ενεπλάκη στην υπόθεση μεταφοράς κοκαΐνης

Ελεύθερος μετά από ενάμισι χρόνο στη φυλακή είναι πλέον ο επιχειρηματίας Απόστολος Λεούσης, γιος της γνωστής αστρολόγου που είχε εμπλακεί στην πολύκροτη υπόθεση με τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τον Ισημερινό στην Αυστραλία – αξίας 11 εκατομμυρίων – με ειδικά μετασκευασμένο ιστιοπλοϊκό!

Ο Πειραιώτης επιχειρηματίας, από την πρώτη στιγμή δήλωνε πως δεν είχε εμπλοκή στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι είχε ταξιδέψει μαζί με συγκατηγορούμενο του στο Εκουαδόρ για να ξεκινήσει μια δουλειά που έχει να κάνει με μεταφορά κακάο. Μια εκδοχή η οποία φαίνεται πως έπεισε τις αρχές και σήμερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε ως ένοχο απλής συνέργειας επιβάλλοντας του ποινή 5 ετών με ανασταλτικό αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος. Μια απόφαση που έριξε την αυλαία στην υπόθεση που βάρυνε με κακουργήματα τον γιο της αστρολόγου όπως διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, η οποία προέβλεπε την ποινή της ισοβίου καθείρξεως. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την απόφασή του καταδίκασε τους υπόλοιπους κατηγορουμένους ακριβώς για τις αιτίες και τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορήθηκαν, επιβάλλοντας την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, του ενώ για τον Λεούση, το δικαστήριο έκρινε ότι ουδεμία σχέση έχει με εγκληματική οργάνωση, δεν μετείχε σε αυτή και δεν γνώριζε για τη μεταφορά ναρκωτικών.

Οι συνήγοροι του επιχειρηματία, Σπύρος Βλάσσης και Μαργαρίτα Βλάσση τονίζουν στο protothema.gr: «Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του Απόστολου Λεούση, πιστέψαμε ότι δεν έχει σχέση με τις άδικες πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε. Τονίσαμε δε, την έλλειψη κάθε αποδεικτικού στοιχείου, μίας δικογραφίας την οποία είχαμε χαρακτηρίσει ως ανύπαρκτη. Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά δικαίωσε πλήρως την αρχική μας θέση. Ο Τόλης Λεούσης είναι ελεύθερος, αποδεικνύοντας σε όλους τους φίλους του που τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές του εγκλεισμού του, ότι άξιζε της εμπιστοσύνης και της στήριξης τους».

Διαβάστε όλο το άρθρο στο protothema.gr

Left Menu Icon